Neuron Solutions

Bevezetés a Mesterséges Intelligenciába

“Ahogy száz éve a villamosenergia, a mesterséges intelligencia kivétel nélkül minden iparágat alapjaiban fog átalakítani az elkövetkező pár évben.” Andrew Ng, a Coursera társalapítójának és a Stanford Egyetem professzorának sokat idézett mondását a vállatvezetők döntései is egyre inkább aláhúzzák. Nyolcvanhat százalékuk szerint ugyanis a technológia már most mindennaposnak számít. Éppen ezért a világ vezető vállalatainak több mint 90 százaléka folyamatosan fejleszti magát ezen a területen.”*

De mit értünk mesterséges intelligencia alatt egyáltalán? Honnan indult és hova tart? Egyszer tényleg uralkodni fog felettünk, mint a Skynet vagy megmarad asszisztensi munkakörben, mint Alexa és Siri? Miként teheti könnyebbé az életünket otthon es többszörözheti meg a hatékonyságunkat a munkában? Vannak-e korlátai és ha igen, mik azok? Összegyűjtöttünk pár mélyelemzést a blogunkról, plusz inspiráló példákat az internet egyéb szegleteiből, hogy választ adjunk a legfontosabb kérdésekre.

A mesterséges intelligencia rövid története
Mi az a mesterséges intelligencia
Limitációk, problémás és félreértések a mesterséges intelligenciával kapcsolatban

A mesterséges intelligencia ipari alkalmazása – 1. rész
A mesterséges intelligencia ipari alkalmazása – 2. rész

 

*CompTIA

DEMÓK

Az MI-vel, az általa kínált lehetőségekkel ismerkedhetünk az alábbi néhány demó alkalmazás kipróbálásával.

Ezt a MI-t meg tudjuk tanítani, hogy tárgyakat, zenéket vagy akár testtartásokat ismerjen fel.


Az alkalmazás a „szabad kézi” rajzolást könnyíti meg azáltal, hogy a benne levő MI felismeri az általunk felskiccelt alakzatot (ha az legalább valamennyire emlékeztet arra, amit rajzolni akartunk), és tökéletesíti azt.

Az MI különböző szempontok alapján képes szövegeket elemezni ahhoz hasonlóan, ahogy az iskolában a nyelvtanórán tanultuk. (A demó angol nyelvű szövegek esetében működik.)

Ismerje meg, milyen lehetőségeket jelent vállalkozása számára a mesterséges intelligencia! Lépjen velünk kapcsolatba!